Kemi C

Dette undervisningsmateriale til Kemi C er udviklet af et produktionsfællesskab mellem otte VUC’er til anvendelse på de deltagende skoler: HF & VUC København Syd, HF & VUC Nordsjælland, Københavns VUC (KVUC), Vestegnen HF & VUC, Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF), VUC Aarhus, VUC Roskilde, VUC Storstrøm.

Om materialerne
...

Kemiens symbolsprog

I kemi bruger man et symbolsprog, der gør det simpelt at beskrive kemiske stoffers sammensætning. Her er en introduktion til kemiens symbolsprog.

...

Grundstoffernes periodesystem

Grundstoffernes periodesystem er en tabel over alle kendte grundstoffer. Her er en kort gennemgang af systemet og interaktive opgaver om systemets opbygning.

...

Ioners formler og ladning

Opbygningen og navne for simple og sammensatte ioner gennemgås i to film. I tilhørende øvelser trænes ionernes formler, ladninger og navne.

...

Afstem reaktionsskemaet

Når du opskriver kemiske reaktioner, er det vigtigt at antallet af atomer ikke ændres når reaktanter bliver til produkter. Se hvordan man afstemmer kemiske reaktioner og øv dig i at gøre det på egen hånd.

...

Ionforbindelser

Lær hvordan neutrale ionforbindelser sammensættes af ladede ioner og prøv selv at sammensætte neutrale ionforbindelser. Når du har sammensat ionforbindelserne, kan du få læst deres navne op.

...

Fældningsreaktioner

Lær om let og tungtopløselige ionforbindelser og se en introduktion til fældningsreaktioner. Du kan selv prøve at blande opløsninger af letopløselige ionforbindelser og se om der dannes et bundfald (tungtopløselig ionforbindelse).

...

Bundfældning

Forudsig om der dannes bundfald når man blander to opløsninger af ionforbindelser og se hvordan reaktionen foregår og hvordan reaktionsskemaet ser ud. I de sværere niveauer af øvelsen skal du selv afstemme ion-reaktionsskemaer.